Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

8 Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο(internet). Καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας μέχρι να αποκτήσουμε επαρκείς γνώσεις κάποιους κανόνες για να προστατευόμαστε όταν βρισκόμαστε μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Διαβάζοντας τους κανόνες αυτούς σχολιάστε με μια πρόταση ποιον θεωρείτε περισσότερο σημαντικό.
1ο. Δεν παρέχουμε προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο σε κανένα(ούτε στον εαυτό μας!!!) πχ. διεύθυνση σπιτιού, τηλέφωνο, κινητό ή σταθερό κλπ.
2ο. Όποιος μας βρίσει ή μας προσβάλει με οποιονδήποτε τρόπο, σταματάμε αμέσως τη συζήτηση μαζί του και το αναφέρουμε στους γονείς μας.
3ο. Απαραίτητα τοποθετούμε πρόγραμμα εναντίον των ιών και λογισμικό ασφαλείας.
4ο. Σεβόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
5ο. Δεν ανοίγουμε μηνύματα, αρχεία ή συνδέσμους από αγνώστους αποστολείς Πολλά από αυτά περιέχουν μολυσμένα αρχεία από ιούς ,διαφημίζουν ακατάλληλο, έχουν παράνομο περιεχόμενο ή αποσκοπούν στην εξαπάτηση των χρηστών και την απόκτηση προσωπικών πληροφοριών (το λεγόμενο "ψάρεμα").
Προτείνετε δικές σας για τους γονείς σας.

Καλή πλοήγηση.

Ο σύνδεσμος είναι μια πολύ καλή και φιλότιμη προσπάθεια του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για τους γονείς μας. Οφείλουν να το διαβάσουν για να ενημερωθούν.ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.